lördag 13 december 2008

Luciadagen 2008 + dagen innan luciadagen 2008

Jodå. Nu sitter jag här igen med den här efterhängsna bloggen. Julia sover sedan länge och jag har fått en riktigt fin middag av Bella (lax, potatis, broccoli och sås) och sen har jag diskat och allt sånt och ändå är klockan bara 22. Julia somnade redan 19. Hon vägrade sova efter lunch och eftersom det var julmarknad i kyrkan vid 15 så kunde hon ju inte sova senare på eftermiddagen. Fast i bilen på väg hem från kyrkan somnade hon till... Men vi väckte henne försiktigt så att hon kunde få lite välling och ta på sig pyjamas och sånt. Vi tyckte att det var bäst att hon fick i sig något innan hon somnade för natten eftersom hon vägrade att äta något ordentligt i kyrkan. Det är en väldigt bestämd liten dam vi har fått.

Jag var ansvarig för luciatåget vilket bestod av ca 7 barn och 7 tonåringar. Vi hade inte direkt hunnit öva tillräckligt, men folk verkade uppskatta det ändå. Och efter att vi hade sjungit i kyrkan sprang vi över till äldreboendet rakt över gatan och sjöng lite för dem. De skulle inte få något annat luciatåg i år och var så besvikna. Men då kom en av de anställda (som är medlem i vår församling) på att vårt tåg kanske kunde ta en snabb tripp dit, och så blev det och de blev väldigt glada och nöjda av besöket. Det känns skönt att kunna göra något gott sådär på lördagseftermiddagen.

På julmarknaden vann vi lite choklad, några ljus och en marionettdocka i form av Nalle Puh. Bella fattade inte att det var en marionett först och råkade klippa av banden, men nu har hon suttit och sytt och lagat den här på kvällen, så Julia kommer nog tycka att det är väldigt spännande med den imorrn.

Igår tog vi in granen. Det var riktigt slitigt eftersom granen var så tjock nedtill så att foten vi hade köpt var för liten. Då vore det smidigt om vi hade haft en yxa. Men icke. Istället så fick jag stå med i sleten såg och såga och såga och såga och såga och såga och såga tills jag var både svettig och irriterad. Men till slut fick vi (jag) in den och i morse så pyntade vi den, hela familjen. Julia fick faktiskt dit en hel del saker, men de roligaste var att ta påsarna som pyntet låg i och stoppa ned klossar och sånt istället.

Det gick bra både att vara lärare och att sjunga på begravningen. Känner väl fortfarande att det här med att vara musiklärare inte är mitt kall direkt, men det funkar ändå några timmar i veckan. Begravningen var ovanligt fin men också ovanligt händelserik. En äldre kvinna svimmade under själva begravningsgudstjänsten och på den efterföljande minnestunden var det lite annan kalabalik. Ska inte skriva om det här, men det var ovanligt mycket oväntade saker som hände. Det brukar oftast följa samma lugna mönster på begravningar. Vet inte om det var direkt positivt, men annorlunda i alla fall.

Ok. Imorrn kväll så har Bella sitt sista stora Luciatåg för året. Jag och Julia ska gå och titta har vi tänkt. Det blir mysigt. Om Julia är på humör dvs...

Godkväll.

Inga kommentarer: