torsdag 11 september 2008

Slö

Lovis fick testa Pippis förkläde. Fint.


Har precis kollat på idol och inte blivit för imponerad, om man säger så. Kanske lite förvånad av att så många fortfarande vill söka till ett program som uppenbarligen inte är speciellt bra på att få fram riktigt hållbara artister. Det är ju verkligen bara ett fåtal av dem som har varit med i programmet som fortfarande finns kvar ute i rampljuset. Och de flesta av dem får konstant dras med att heta Idol i förnamn. Typ Idol-Ola, Idol-Agnes, Idol-Danny osv. Sen kan man ju inte förneka att det har gått bra för en del av deltagarna. Grabbarna i EMD, Darin, Ola och några till. Sen vet jag också att en del av dem som varit med i programmet numera kan leva på att musicera, men ganska långt bort från TV & radiosammanhang. Så det kanske ändå inte är så illa att vara med där ändå. Eller?
Jo. För man tar en väldigt stor risk. Vinner man Idol kan man nästa garanterat räkna med en hel kritikerkårs hån och en kort stund som känd artist. Agnes sålde drygt 100.00 exemplar av sin debutskiva. Det är enormt mycket i Sverige nu för tiden. Visserligen innan den värsta fildelningen satte igång och försatte skivaffärer i konkurs (sketans snorungar, fildelarna alltså), men fortfarande väldigt imponerande. Kent, som sägs vara Sveriges största band, sålde drygt 300.000 ex av sin platta vapen & ammunition vilket är något av ett svenskt rekord på senare tid. Agnes ligger visserligen en bra bit efter dem, men om man betänker att hon bara hade funnits som artist i några månader ser det annorlunda ut. Kent har ändå under kanske 10 år turnerat väldigt mycket i vårt avlånga land, vilket Agnes uppenbarligen inte hade gjort. Men så försvann hon ganska fort också. Får väl se om hon dyker upp snart igen.

Konstigt pappainlägg idag, men det var det jag tänkte på just nu. Bella har varit hemma hela dagen idag så hon har tagit hand om Julia mest. Jag har simmat och varit på möte och lite sånt. Även skickat Sparrowskivor till förväntansfulla ynglingar i Skåne. Hoppas att de blir nöjda.

Tja.

Inga kommentarer: